Tioåriga Alasdair bergsklättrade för sin döva syster

Foto: Adobe stock

Tioåriga Alasdair MacDonald från Edinburgh i Skottland har gjort en insamlinginsats till förmån för National Deaf Children´s Society genom bergsklättring. Detta gjorde han som en kärleksgest till sin åttaåriga döva lillasyster, Heather.

Heather är helt döv på ena örat och har grav hörselnedsättning på det andra. Organisationen National Deaf Children´s Society har varit ett stort stöd för familjen, som fått rådgivning och stöd från dem. Alasdairs och Heathers föräldrar berättar att stödgrupper och information från organisationen har betytt mycket och fått dem att förstå och kunna hantera Heathers hörselnedsättning på bästa sätt.

Alasdairs stora intresse är bergsklättring och han ville använda sitt intresse till att starta en insamling till just National Deaf Children’s Society som har hjälpt hans familj. Han bestämde sig för att klättra i Skottland på deras Munros. En Munro är ett berg som är minst 3 000 feet högt, (914,4 meter). Alasdair har nu bestigit 100 Munros, 50 av dem besteg han i år.

Alasdair lyckades samla in över 1 500 brittiska pund (ungefär 20 000 kr) till organisationen under sin resa. Hans sista klättring på Mayar and Driesh i Angus följdes av hans vänner och familjemedlemmar som hejade på honom. Alasdairs prestation hyllades och han uttryckte sin glädje över att ha kunnat stötta en organisation som hade varit så värdefull för hans familj och för andra med hörselnedsättning.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *