Mount Everest klättrarna Scott och Shaynas nya mål

Foto: scottshayna.com

För knappt ett år sen besteg ett amerikanskt dövt par, Scott Lehrmann och Shayna Unger, toppen av världens högsta berg, Mount Everest. Shayna blev därmed den första döva kvinnan i världen som nådde toppen medan Scott blev den första döva amerikanen som gjorde denna bedrift. De hann även klättra på världens fjärde högsta berg, Mount Lhotse. Nu har de ett nytt mål.

Den 22 maj skrev Scott och Shayna historia genom att bli världens första döva par som nådde toppen av Mount Everest. Paret la nyligen upp ett inlägg på Instagram där de avslöjade planerna för nästa expedition. De har bestämt sig för att återvända till Nepal och bestiga Makalu, som är världens femte högsta berg.

Paret kommer att följa med truppen Seven Summit Treks tillsammans med samma sherpor som ifjol nämligen Mingma Dorchi och Mingma Tenje. Sherpas är en folkgrupp som vanligtvis förknippas med bärare vid expeditioner i Himalaya. Truppen planerar att starta klättringen redan den 10 april och de kommer att lägga upp senaste nytt på deras Instagramkonto.

Scott och Shayna har ett ännu större mål i sikte, nämligen att bestiga den högsta bergstoppen på varje kontinent – en bedrift som endast 460 personer har lyckats med i världen, varav ingen är döv. Hittills har paret bestigit fyra av dessa sju toppar. De fyra topparna är Kilimanjaro (5895 m) i Afrika, Aconcagua (6962 m) i Sydamerika, Denali (6191 m) i Nordamerika och så Mount Everest (8849 m) i Asien. De tre kvarstående topparna är Mount Elbrus (5642 m) i Europa, Puncak Jaya (4884 m) i Oceanien och Vinson Massif (4892 m) i Antarktis.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *