Vårdare till döv person gripen för misshandel

Foto: Adobe stock

I Memphis, USA, har polisen gripit en kvinnlig vårdare för grov misshandel på en döv person med flerfunktionsnedsättning i ett LSS-boende.

Memphis polisen berättade för nyhetskanalen WKRN News 2 att de gripit en kvinna för grov misshandel mot en manlig vårdtagare vid ett LSS-boende där kvinnan jobbar som vårdare. Offret är döv och har en flerfunktionsnedsättning och bor på boendet.

Offret har berättat för polisen att kvinnan, som heter Tina Vaughn blev arg på den honom när han stod i sin bostad och kokade nudlar. Tina hällde kokade hett vatten på offret, varpå hon sa åt honom att sätta sig i soffan, men han berättar att han sprang ut från lägenheten och skrek. Tina ringde inte efter vård omedelbart efter händelsen. Hon ringde däremot till ambulans dagen efter när hon kom till jobbet. Polisen berättar att offret fördes till ett sjukhus där det konstaterades att han led av andra och tredje gradens brännskador på högra sidan av sitt ansikte, axel och höger sida av ryggen.

Tina förväntas att infinna sig i domstolen inom kort medan hennes man är chockad över anklagelserna och säger att hon inte gjort något fel. Han säger att hans fru har arbetat inom omsorgsbranschen i över 15 år och älskar det hon gör, att hon aldrig haft några problem. Tina har vunnit priser för sitt arbete och har använt sina egna pengar för att hjälpa till att ta hand om några av sina kunder.

En representant för Tinas arbetsgivare nämner att företaget inte har någon kommentar men tillade också att Tina inte längre är anställd hos dem.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *