Pris i kvinnligt företagande i Storbritannien gick till en döv kvinna

Fredagen den 29 september hölls Storbritanniens största prisutdelning för kvinnligt företagande, Enterprise Vision Awards (EVAS), på Winter Gardens i Blackpool, Storbritannien. Evenemanget samlade kvinnliga makthavare, banbrytare och innovatörer från hela Storbritannien för att lyfta fram kvinnligt företagande.

Debra Cartlidge, VD för The Deaf Village i Blackburn, vann priset för kategorin ”enastående prestation” för sitt arbete med att stödja dövrörelsen. Trots personliga motgångar och ett antal upplevelser av diskrimineringar grundade hon år 2006 välgörenhetsorganisationen The Deaf Village som erbjuder stöd till döva. År 2022 öppnade hon The White House, ett kommunalt boende för döva med särskilda behov. Debra har visat att socialt företagande och entreprenörskap kan gå hand i hand för att säkerställa att båda företagen har en stark, hållbar och motståndskraftig framtid.

I sitt tacktal sa Debra: ”Jag förväntade mig verkligen inte detta. För att förverkliga drömmen om The Deaf Village sålde jag allt och flyttade mig och min familj från ett hus och bodde i en husvagn. Folk sa att det inte var möjligt, att jag var galen, men vi har skapat en fantastisk plats med gemenskap för alla. Min mamma sa att man aldrig ska acceptera ett nej som svar, och även om du kommer att få många nej, måste du acceptera det eftersom det alltid finns någon som ger dig en chans. Detta pris är för er alla kvinnor där ute. Ni jobbar verkligen hårt, och vi lyckas göra allt, familj, liv, arbete och företag, så det här priset är för er.”

EVAS genomförs för 12:e året och är en plattform för kvinnor som vill visa upp sina framgångar och prestationer. Coral Horn, grundare av EVAS vill stödja kvinnor inom företagande, från nystartad företagare till globala varumärken, välgörenhetsorganisationer till industriella jättar. Kvinnorna får möjlighet att nätverka och utveckla sina företag.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *