Hörselveckan inledd

Foto: Hörselskadades Riksförbundet

Idag den 16 oktober inleds årets hörselvecka. Det är en årlig vecka då Hörselskadades Riksförbund, HRF uppmärksammar alla hörselskadade personer i landet. Idag finns ungefär 1,5 miljoner hörselskadade personer i Sverige.

Syftet med hörselveckan är att väcka opinion för att bygga ett samhälle som är mer medvetet om hörselutmaningar och som främjar full delaktighet och jämlikhet.

HRF uppmuntrar allmänheten att testa hörseln och man kan göra en första koll hemifrån med deras egna gör-det-själv-test ”Hörselstestaren” Testet är digitalt och är vetenskapligt validerat. Det enda man behöver göra är att sätta på sig hörlurar och starta testet på horseltestaren.se.

Höjdpunkten under veckan är Hörselskadades Dag den 21e oktober, en dag som särskilt ägnas åt att belysa de utmaningar och framsteg som hörselskadade personer upplever.

HRF:s lokala föreningar och distrikt arrangerar olika aktiviteter för att uppmärksamma hörselveckan. Bland aktiviteterna ses bland annat informationsseminarier, kampanjer och workshops. Målet är att sprida medvetenhet och bättre förståelse för hörselskadades behov och att uppmuntra samhället att bli mer hörselsmart.

Jade Osbeck

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *