Rumäniens projekt ”Bromsa diskriminering”

Foto: Adobe stock

Kommunfullmäktige i Bukarest, Rumänien föreslår att genomföra ett projekt som kallas ”Bromsa diskriminering”, som syftar till att göra kollektivtrafiken tillgänglig för personer med funktionsnedsättning, bland annat för döva och hörselskadade i huvudstaden.

Projektledaren Elisabeta Lipă säger att ”Bromsa diskriminering” syftar till att förbättra livskvaliteten för invånarna i Bukarest, med fokus på de 67 180 människor med olika funktionsvariationer i staden. Hon föreslår åtgärder som innefattar utveckling och utrustning av kollektivtrafikmedel och stationer med teknik för tillgänglighet och vägledning för personer med funktionsvariationer.

Under hela projektet planeras en informationskampanj där de använder ljud- och filmreklamklipp där även teckenspråkstolk syns, för att göra informationen tillgänglig för alla.

Projektet, som nu väntar på ett klartecken för ett godkännande, representerar ett viktigt steg mot att göra Bukarests kollektivtrafik fullt tillgänglig för alla oavsett funktionsvariation.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *