Pilotprojektet ”Samhällsvägledning på teckenspråk” blir permanent

Foto: Samhällsvägledning på teckenspråk

Vid medborgarkontoret i Rågsved, Stockholm, hade de ett pilotprojekt som hette ”Samhällsvägledning på teckenspråk”. Projektet startades i april 2023 och avslutades i december 2023. Många har undrat över hur projektet har gått och hur framtiden ser ut för döva medborgare.

I projektet fanns det två nya samhällsvägledare för döva; Erdem Akan och Madeleine Green Sandström. Innan julen kom la de upp en nyhet på deras Facebooksida om projektets framtid.

Medborgarkontoret i Rågsved säger att projektet har varit en succé sedan starten och har välkomnat 570 besökare under denna tid. Det positiva resultatet har lett till att verksamheten blir permanent från och med nu, januari 2024.

Just nu pågår det rekryteringsprocessen för att fylla nya tjänster och säkerställa en smidig övergång. För att undvika avbrott kommer Erdem att agera som vikarierande samhällsvägledare under januari.

Samhällsvägledning på teckenspråk kommer dock att endast vara tillgänglig via bokade besök och inte drop-in tills de nya tjänsterna har kommit.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *