Storbritanniens största teckenspråkslektion online

Foto: www.signlanguageweek.org.uk

Mellan den 18–24 mars pågår en teckenspråksvecka, organiserad av det brittiska dövförbundet. Detta årliga evenemang firas i mars varje år för att hedra regeringens erkännande av det brittiska teckenspråket (BSL) år 2003. Under veckan ska Storbritanniens största teckenspråkslektion genomföras.

Årets tema för teckenspråksveckan är ”Främjande av BSL”. Syftet är att uppmuntra människor i alla åldrar över hela Storbritannien att ta sig an utmaningen att lära sig BSL. Dessutom är syftet att skapa mer förståelse om språket och kulturen hos döva, dövblinda och personer med hörselnedsättning där BSL är det första eller föredragna språket.

Organisationen Signature menar att trots den positiva inverkan som BSL har på tusentals döva och personer med hörselnedsättningar, är dess betydelse ofta underskattad. Målet med kampanjen är därför att öka medvetenheten om hur viktigt det kan vara med BSL och hur medvetenheten i sin tur kan göra skillnad.

I samarbete med det brittiska dövförbundet kommer Signature att arrangera den största teckenspråkslektionen i BSL online, riktad till grundskolor över hela Storbritannien. Lektionen hålls av en döv lärare, som förutom att lära ut tecken även ska ge en ökad förståelse för teckenspråkskulturen.

I april 2022 antogs en lag av den brittiska regeringen för att officiellt erkänna BSL som ett språk i England, Wales och Skottland. Lagen innebär också att statssekreteraren åläggs att rapportera om främjandet och underlättandet av användningen av BSL inom olika departement, samt att utfärda riktlinjer för BSL.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *