Succé för döva skidåkaren Liam Itämaa i Deaf Ski Europacup 2024

Foto: Privat

I helgen imponerade den unga skidtalangen Liam Itämaa stort i Deaf Ski Europacup 2024 i Innsbruck/Tirol i Österrike. Tävlingarna inkluderade Super-G, storslalom och slalom. Liam, född 2010, var den yngsta junioren och konkurrerade med juniorer som var sju år äldre.

Trots att vädret verkade lovande blev tävlingarna utmanande och krävde skicklighet och uthållighet från alla deltagare. Liam, som till vardags går i årskurs 7 på Kristinaskolan i Härnösand, stod inför en tuff uppgift när han tävlade mot herrar födda 2003-2010.

Liam avslutade tävlingarna med en imponerande andra plats i storslalom och en tredje plats i Super-G. Sammanlagt placerade sig Liam på en sjätte plats när alla seniorer räknades in i storslalom. Detta visar att svensk dövidrott har en talang som vi kan räkna med att följa i framtida internationella tävlingar.

Att vara bland de bästa i en grupp om 26 startande juniorer är en bedrift i sig, och för Liam var det verkligen en framgångsrik helg. Även om det inte blev någon pallplats i slalomen kunde Liam stoltsera med en femte plats på den svåra banan där en tredjedel av deltagarna inte lyckades fullfölja sina åk på grund av uråkningar.

Liams insatser i Deaf Ski Europacup 2024 kommer säkerligen att inspirera och motivera andra unga idrottare. Vi ser fram emot att följa Liams fortsatta framgångar och önskar honom stort grattis till helgens imponerande prestationer.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

www.teckenrapport.se

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *