Svenskt rekord i simning

Foto: Rudolfs Stupans

I helgens simtävlingar på Åkeshov satte simmaren Rudolfs Stupans från Stockholmspolisens IF Simförening svenskt rekord. Rudolf deltog i flera grenar under helgen och i grenen 50 m ryggsim förbättrade han sitt personbästa med en hundradels sekund och satte därmed nytt svenskt rekord.

Rudolfs simmade även i lagkappen 100 m frisim tillsammans med sitt klubblag. Men de största bedrifterna kom i de individuella loppen på 50 m ryggsim och 50 m frisim. Vid 50 m ryggsim satte Rudolfs ett nytt svenskt rekord med en tid på 29.11 sekunder, vilket var en förbättring mot det tidigare rekordet på 30.07 sekunder. Rekordtiden är även Rudolfs nya personbästa, en knapp förbättring jämfört med hans tidigare personbästa på 29.12 sekunder från 2019. Att den tiden inte varit svenskt rekord beror på att Rudolfs tävlat för ett annat land tidigare.

Rudolfs avslutade tävlingen med 50 m frisim, där han också gjorde en stark prestation. Efter tävlingen uttryckte Rudolfs sin tillfredsställelse med sina prestationer och sa: ”Jag är speciellt nöjd med tiden från lagkappen och ryggsimmet! Formen känns bra så jag ser fram emot kommande tävlingar.”

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *