Tokyo ordnar event för barn inför World Athletics och Deaflympics

Foto: Adobe Stock

2025 står Tokyo värd för två internationella idrottstävlingar; World Athletics för hörande och Deaflympics. Inför arrangemangen ordnar Tokyo nu ett event för barn som de kallar ”TOKYO FORWARD 2025 Athlete Exchange Event for KIDS”. Eventet kommer att äga rum den 25 februari och välkomnar 30 grundskoleelever i en urvalsprocess, oavsett om de kan höra eller inte.

Under eventet kommer barnen att ha möjlighet att utöva friidrott tillsammans med både döva och hörande kända friidrottare och ambassadörer. Bland dessa finns rekordhållaren i 800 m och 1 500 m för döva, Kaio Okada samt ambassadören Asahara Nobuharu, känd friidrottare som tog silver i friidrott i OS i Beijing 2008. Barnen kommer att få prova de olika idrotterna, samt få möjlighet att lära sig några tecken från det Japanska teckenspråket.

Evenemanget strävar efter att skapa medvetenhet om ett inkluderande samhälle där döva och hörande möts. Initiativet är organiserat av Tokyo Metropolitan Government och syftar till att öka intresset för både World Athletics och Deaflympics och samtidigt främja förståelsen för ett inkluderande samhälle.

30 barn från Tokyo kommer att rekryteras för att få vara med under evenemanget. Ansökningsperioden löper fram till den 13 februari.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *