Två personer misstänks ha satt eld på en indisk döv flicka

Foto: Adobe stock

En 11-årig döv flicka från Karauli i Indien hittades allvarligt brännskadad på en åker i närheten av hennes hem. Flickan avled tio dagar senare på sjukhuset i Jaipur. Innan hon avled kunde hon berätta att två personer satt eld på henne innan de flytt från platsen.

Flickan tillhörde en folkstam i Indien och lekte utanför sitt hus när hennes mamma hörde hennes skrik. När mamman sprang ut såg hon sin dotter på en åker ungefär 100 meter bort, avklädd med brännskador, skrikandes av smärta. Flickan fördes omedelbart till närmaste sjukhus och därefter till Jaipur för vidare vård.

En polisanmälan är gjord och omständigheterna kring flickans skador är fortfarande oklara. Indiska nyhetssidan NDTV skriver att flickan berättat att det var två personer som satte eld på henne innan de flydde från platsen. Flickans familj är frustrerade över att ingen gripits än och kräver en snabb polisinsats.

Polisen har via sociala medier lovat att lösa fallet och varnat allmänheten för att sprida obekräftade påståenden. Den 14 maj kallades en expert in för att ta flickans vittnesmål. Experten visade bilder på olika personer till flickan som kände igen en av dem. Polisen har skickat prover från flickans hud och kläder till ett forensiskt laboratorium för analys och kommer att fortsätta utredningen.

Hittills har en person frihetsberövats i samband med fallet. Polisen är förtegna och gör inga offentliga uttalanden utan klara bevis, med hänsyn till ärendets känslighet. Den tragiska händelsen har rört upp starka känslor och satt fokus på det Indiska rättssystemets hantering av brott mot utsatta grupper.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *