Uganda uppmärksammar den internationella dövveckan genom en modevisning

Foto: Adobe stock

Modevisningens mål var att öka medvetenheten kring döva personer i Uganda och samtidigt samla in medel till Dove School, en specialskola i Kampala.

Vad som gjorde denna modevisning speciell var att den inkluderade modeller med olika funktionsnedsättningar och hudsjukdomar tillsammans med personer som inte hade någon funktionsnedsättning. En av Ugandas modedesigners har designat de afrikanska kollektionerna som modellerna hade på sig.

Modevisningen, organiserad av Sawe Creations, hade som mål att lyfta fram inkludering inom mode samtidigt som den utmanade stigmatisering och fördomar kring funktionsnedsättningar. Det var Sawe Catherines första evenemang i kampen för personer med funktionsnedsättningar i Uganda. Hon uttryckte hopp om att detta skulle vara det första steget mot att bryta barriärer, särskilt inom modebranschen.

Evenemanget innehöll även olika framträdanden som gestaltade de prövningar och diskrimineringar som personer med funktionsnedsättningar möter i sina liv.

I Uganda utgör personer med funktionsnedsättningar 12% av befolkningen och är en av de mest förbisedda grupperna. Denna modevisning representerar ett steg mot att minska på klyftan samt främja inkludering och medvetenhet om personer med funktionsnedsättningar.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *