Ungdomsspelen i friidrott och fotboll genomfördes i helgen

Foto: SDI

Under helgen den 18–19 maj kom flera unga döva idrottare till Örebro för att tävla i Ungdomsspelen med sporterna friidrott och fotboll. Ungdomarna kom från fem olika dövidrottsklubbar. 

Det var IF Nerike som arrangerade vårens Ungdomsspel där friidrott stod på lördagens agenda i Tybblelundshallen och fotboll på söndagen på Rosta gärde. Totalt var det 142 deltagare som tävlade för fem olika klubbar; IK Virtus, IK Surd, SK Lundia, IK Hephata och IF Nerike. Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) konstaterade att det var 15 fler deltagare jämfört med Ungdomsspelen i Leksand i höstas.

I friidrott tävlades det i längdhopp, kula och löpning i sträckorna 60 m, 200 m samt stafett 4 x 200 m. De tävlade i åldersgrupperna 11, 13, 15 och 17. Ledarna kunde se lovande talanger bland ungdomarna. Resultaten för åldersklassen 11 visas inte. I de övriga åldersklasserna kammade IF Nerike hem flest guld med SK Lundia tätt efter.

I fotboll spelade deltagarna i åldersgrupperna U11, U14 och U17. Totalt deltog 7 flicklag och 11 pojklag. IK Hephata vann i Flickor U11 (tillsammans med IK Surd) och U14 (tillsammans med IK Virtus) medan SK Lundia vann U17. IK Hephata vann också i Pojkar U11 medan IF Nerike vann i U14 och U17.

Nästa Ungdomsspel blir i Stockholm helgen den 15–17 november, med IK Hephata som arrangör. Idrotterna blir då futsal och simning.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *