Värd för Dövidrottsspelen 2025 spikat

Foto: SDI

Svenska Dövidrottsförbundet har officiellt meddelat via sin hemsida att 2025 års Dövidrottsspel kommer att äga rum i Malmö och Lund under Kristi himmelsfärdshelgen den 29 maj – 1 juni. Spelen kommer att arrangeras av SK Lundia och IK Scania i samarbete med Svenska Dövidrottsförbundet.

År 2025 har IK Scania har 100-årsjubileum medan SK Lundia fyller 40 år och de har därför beslutat om att fira gemensamt genom att vara värdar för Dövidrottsspelen 2025.

De preliminära SM-tävlingarna under spelen inkluderar bangolf, boule, bowling, discgolf, futsal, golf, orientering och padel.

Ordförande för IK Scania, Emma Tietze, uttryckte sin glädje: ”Vi ser fram emot att välkomna idrottare från hela Sverige för att delta i olika idrotter och skapa oförglömliga minnen tillsammans. Så spara datumet, för vi ses 2025 i Dövidrottspelen!”

Linda Ljunghäger, ordförande för SK Lundia, delade sin entusiasm över samarbetet: ”Vi ser fram emot att arbeta hårt för att göra Dövidrottsspelen 2025 fantastiskt.”

Huvuddelen av tävlingarna kommer att äga rum i Malmö, där även Förbundsstämman och Dövidrottsgalan planeras att äga rum. Svenska Dövidrottsförbundet välkomnar samarbetet och ser fram emot evenemanget.

Förutom tävlingarna planeras workshop och föreläsningar. Mer information om tävlingsplatser, inbjudningar och logi kommer senare. SDI kommer att skapa en egen undersida på deras hemsida med information om Dövidrottsspelen och de ska se över möjligheten till att göra direktanmälan via denna sida.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *