10-åriga döva Keivonn Woodard den yngsta någonsin nominerad till en Emmy Award

Foto: Privat

Keivonn Woodard, 10 år, har blivit nominerad till en Emmy för bästa gästskådespelare i en dramaserie för sin roll som Sam i HBO:s succédrama ”The Last of Us”. Detta gör honom till den yngsta skådespelaren som någonsin har erkänts i just den kategorin, samt den första svarta döva skådespelaren någonsin att bli nominerad av Emmy Award.

Keivonn är den första unga svarta döva skådespelaren som har nominerats i Emmys historia, och det här var hans första TV-serie med en stor auditionprocess. ”The last of us” fick totalt 24 nomineringar, näst flest efter ”Succession”, som fick 27 nomineringar. Keivonn är dessutom nominerad i den 7:e Black Reel TV Awards i kategorin Enastående gästroll i en dramaserie.

Keivonn berättade för tidningen Deadline att han var chockad när han först fick höra nyheten. Hans mamma April Jackson-Woodard fick många sms och var överlycklig. När Keivonn läste in manus var det en utmaning att tolka manuset till ASL (amerikanskt teckenspråk) och jobba med ansiktsuttryck. Han betonar också vikten av att lära sig att lyssna på produktionsteamet för att kunna samarbeta bra. Keivonn är medveten om hur viktiga dessa nomineringar är, att han som ung svart döv pojke är en förebild. Han tipsar andra att gå på auditioner och göra sitt bästa. ”Jag kom in och det kan du också”, säger Keivonn.

Den 75:e årliga Primetime Emmy Awards är planerad till måndag den 15 januari 2024 på Fox och Black Reel TV Award streamas på www.blackreelawards.com den 6 februari 2024.

I Keivonns nästa framträdande kommer vi att se honom i huvudrollen i Anslem Richardsons kortfilm ”Fractal”. Filmen berättar historien genom ögonen på en föräldralös döv pojke som använder BASL, (Black American Sign Language) för att kommunicera med mystiska varelser och söka tröst från polisvåld.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *