1177 Direkt

Foto: Pexels

1177 har tagit ett steg in i den digitala eran genom att erbjuda en smidig och enkel lösning för att få vårdbedömning och rådgivning.

Tjänsten, känd som ”1177 Direkt,” gör det möjligt för patienter att bedöma sina symptom och besvär online och interagera med kvalificerad vårdpersonal via chatt. Detta initiativ, som är särskilt välkommet för personer med nedsatt hörsel, syftar till att effektivisera vården och göra den mer tillgänglig.

1177 Direkt täcker 11 regioner i Sverige och dessa regioner är Dalarna, Gotland, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg, Skåne, Uppsala, Västerbotten, Västernorrland, Örebro län och Östergötland. För att dra nytta av denna tjänst behöver användarna enkelt öppna 1177-appen eller webbplatsen på sin telefon eller dator och logga in med Bank-id eller Freja+. Därefter kan de svara på några enkla frågor om sina besvär och i vissa fall skicka bilder för att få en preliminär bedömning.

När det är dags att ansluta till chatten kommer användarna att få ett SMS-meddelande. Genom chattkonversationen med vårdpersonal kan patienterna diskutera sina symptom och besvär för att antingen få en medicinsk bedömning eller boka en tid för ett fysiskt besök på den vårdcentral där de är listade, om det behövs.

Det är viktigt att notera att om det rör sig om en akut situation och du inte kan vänta på en bedömning, bör du fortfarande använda nödnumret 112.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *