Komikern Jimmy Carr kritiseras för förolämpning av döv

Foto: Adobe stock

Carly Ahlen, en döv kvinna från Dartford i England, hävdar att komikern Jimmy Carr förolämpade henne vid en show på Orchard West Theatre. Under showen testade Jimmy nytt material som ska användas i en turné senare. Carly menar att Jimmy använde avskyvärda skämt om personer med funktionsnedsättning och pekade ut henne som döv. Det är inte första gången Jimmy anklagas för sin kontroversiella humor.

Under showen på Orchard West Theatre frågade Jimmy varför Carly bar en basker. Hon blev helt döv efter sin tid i armén och har fortfarande svårt att visa sina hörapparater. När hon tog av baskern och blottade sin hörapparat, fortsatte han att rikta skämt mot döva. Exempelvis sade han att man kan säga vad som helst om döva eftersom de inte kan höra. Dessutom imiterade han hur döva låter när de pratar. Carly använde en transkriberingsapp på sin telefon för att följa med i Jimmy skämt. Han vände sig återigen till henne och frågade om hon kommer att ringa efter back-up från det franska motståndet, vilket Carly upplevde kränkande.

Jimmy är sedan tidigare kritiserad för sin kontroversiella humor, då han gång på gång skämtar om utsatta människor. Han har bland annat skämtat om förintelsen och terrorattackerna i New York 2001 och om feta kvinnor, könsstympade kvinnor samt zigenare och romer.

Välgörenhetsorganisationen Hi Kent, som stöder personer med hörselnedsättning i området Kent, fördömer Jimmys brist på förståelse för personer med hörselnedsättning.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *