IK Hephata segrade i Futsal SM

Foto: IK Hephata

Det svenska mästerskapet i Futsal för döva gick av stapeln den 23-24 mars i Farstahallen i Stockholm. Med 11 anmälda lag, inklusive två damlag och två lag som tävlade i gå-fotboll, var det en helg fylld av spänning och intensiva matcher.

IK Hephata med flera landslagsspelare visade sin dominans i damernas final när de ställdes mot SK Lundia med flera unga nya spelare. Dessa två lag var ensamma i tävlingen, så det blev ett informellt SM eftersom det krävs tre lag för att det ska bli ett officiellt SM.

Herrarnas mästerskap bjöd på en jämnare konkurrens. Eftersom flera spelare i lagen valt att fokusera på Deaf Champions League (DCL) och därför inte deltog i SM, blev det en svårtippad och jämn konkurrens bland lagen. Finalen spelades mellan IF Nerike A och IK Hephata A och blev en riktig rysare, där matchen stod 4-4 efter ordinarie tid. Straffar fick avgöra och där visade IK Hephata styrka och säkerhet när de segrade med 5-4 och därmed knep guldet. Bronset gick till IK Surd efter att de besegrat IK Virtus med 4-3.

I herrarnas skytteliga delade Elias Tebibel från IK Hephata och Elias Rangsjö från IF Nerike förstaplatsen med åtta mål vardera. På damernas sida kammade Matilda Jansson från IK Hephata hem segern.

En nyhet för årets mästerskap var inkluderingen av gå-fotboll. Två mixade lag från IK Hephata deltog i en vänskapsmatch där IK Hephata A till slut kunde säkra segern med 4-3. Ambitionen är att fortsätta inkludera gå-fotboll vid nästa mästerskap.

Nästa Futsal SM blir under Dövidrottsspelen i Malmö/Lund i maj 2025.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *