Ny thrillerserie på BBC med döva skådespelare

Foto: Adobe stock

Engelska tevekanalen BBC spelar just nu in en ny thrillerserie i fyra delar som heter Reunion. I serien är flera av skådespelarna döva. I serien följer tittarna Daniel Brennans resa, en döv man som är fast besluten att rätta till sina fel och avslöja sanningen bakom de händelser som ledde honom till fängelset.

Reunion är en emotionell thriller om hämnd och försoning, skriven av William Mager som själv är döv. Majoriteten av skådespelarna och många i inspelningsteamet är döva eller teckenspråkiga.

Matthew Gurney spelar huvudrollen som den nyligen frigivne fången Daniel Brennan. Matthew säger till BBC att det är ett privilegium att ge liv åt Brennan i denna gripande berättelse om hämnd och försoning. I serien kämpar Daniel med att integreras i den hörande världen samtidigt som hans närmaste vänner och dövsamhället undviker honom, för det brott han gjort. Den enda meningsfulla relationen han har kvar är hans dotter Carly, som han inte haft kontakt med sedan han arresterades. Parallellt försöker en annan kvinna desperat att hitta Daniel och få fram sanningen om vad han egentligen gjorde.

Reunion spelas just nu in i Yorkshire och kommer att sändas internationellt av BBC Studios.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *