Dataspel på teckenspråk på väg att lanseras

Foto & Film: The Odd Gentlemen

Vid Game Awards 2023 i Los Angeles den 7 december delades 31 olika awards ut, bland annat ”årets spel”,  ”Bästa mobilspel”,  ”Bästa VR/AR” och ”Innovation i tillgänglighet”. Mellan prisutdelningarna visades trailers på spel som finns och ska komma. En av dem var ett nytt dataspel av spelstudion ”The Odd Gentlemen” som snart ska lanseras. Det speciella med dataspelet är att det är på amerikanskt teckenspråk (ASL) och heter Harmonium – the Musical.

Presentatören, Sydnee Goodman, sa att Game Awards stöttar starkt tillgängligheten och vill fira varje spel som är tillgängligt. Nu lyfts det nya dataspelet Harmonium – the musical upp. Spelet är ett nytt sätt att spela med historier som alla kan ta del av. Spelstudion The Odd Gentlemen har haft ett nära samarbete med författare, artister, designer och utvecklare från dövsamhället. De lagt ner många år av tårar och svett och är glada över att kunna visa upp resultatet nu vid Game Awards 2023.

Spelet är ett interaktivt spel där man följer Melody Macato, en 10-årig filippinsk-amerikansk tjej som blev döv som liten. Hon strävar efter att skapa en ny sorts musik inför sin debutshow. Musiken ska kännas, ses och vara tillgänglig för hennes vänner. När Melodys noter tar liv och drar in henne i den musikaliska och visuella världen Harmonium måste hon möta Cacophony för att hinna tillbaka i tid till sin show. Spelet låter spelaren utforska Harmonium med innovativa speltekniker och pussel, där amerikanskt teckenspråk används för kommunikation.

Spelet kommer att finnas på Netflix Games och Microsoft Game Pass.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *