Döv man knivhuggen efter misstolkning av teckenspråk

Foto: Privat

En missuppfattning resulterade i en attack där en döv man knivhöggs flera gånger i North Carolina, enligt polisen. Enligt en polis i Burlington tecknade Terrance Daniels, en 45-årig döv man med en annan döv man. Under tiden misstogs deras teckenspråksinteraktion av en tredje person, en 22-årig man, som trodde att de utförde gängtecken. Han reagerade genom att attackera Terrance med en kökskniv.

En granne såg Terrance bli knivhuggen flera gånger innan han föll ner och larmade snabbt räddningstjänsten. Terrance befinner sig nu i stabilt tillstånd på sjukhuset efter incidenten. Ett annat vittne, Cathy Sanford, befann sig i sitt hem en liten bit från händelsen. Hon hörde sin hund skälla. Då tittade hon i sin bakgård och såg då en man, som senare identifierades som den misstänkte, springa förbi – bara några minuter efter att ha knivhuggit Terrance. När han kom tillbaka och hotade hennes 12-åriga barnbarn rapporterade hon till polisen som sedan kunde gripa honom.

Polisen har nu väckt åtal mot gärningsmannen för angrepp med dödligt vapen med avsikt att döda samt för grov misshandel av en funktionshindrad person. 500 000 amerikanska dollar är satt som borgenssumma för honom. I dagsläget sitter han häktad i Alamance County-fängelset och det är oklart om han har kontakt med någon advokat.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *