Dömd för falsk insamling till en döv välgörenhetsorganisation

Foto: Okänd

20 åriga Letitia Dumitrua och en kvinnlig medbrottsling låtsades samla in pengar till en döv välgörenhet. Paret riktade in sig på en kvinnlig invånare i Nunthorpe, Storbritannien och lämnade sedan platsen med pengar och en klocka.

Enligt åklagaren, Uzma Khan, agerade paret döva och försökte skaffa ”donationer” till ett dövcenter. När kvinnan sa att hon ville lämna en donation begärde paret att de skulle få komma in till kvinnans hus för att skriva under ett dokument. Sen påstod de att de behövde gå på toa. Kvinnan såg då en av kvinnorna i paret gå till köket utan tillstånd vilket skapade misstankar hos henne.

Kvinnan upptäckte sedan att hennes klocka samt plånbok med 30 pund i var försvunnen. Hon kontaktade då polisen och därefter upptäckte hon att plånboken hade lämnats utanför hennes hem, tom på pengar. Paret försökte sedan besöka ett annat hem för att upprepa förfarandet men innan någon ny donation kunde genomföras hann polisen komma och arrestera paret.

Under förhöret sa paret inget men senare kände Letitia sig ångerfull och erkände sig skyldig till både bedrägeri och inbrott. Domaren, Recorder Harry Vann, ansåg att händelsen var avskyvärd men på grund av Letitias unga ålder och hennes ånger dömdes hon till 20 månaders villkorligt fängelsestraff.

Den andra kvinnan i paret dök inte upp till domstolen och nu finns en häktningsorder mot henne.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *