Döva deltagare i amerikanska TV serier

Foto från The Daily Moth

Den åttonde säsongen av det amerikanska TV-programmet ”Queer Eye” kommer att släppas på Netflix den 24 januari. I programmet finns en döv person, Denton Mallas, tillsammans med fotbollslaget från Louisiana School for the Deaf, LSD. Denton, skolans dekan och idrottschef, blev nominerad av skolans rektor och hennes fästman, som också är nära vänner med honom.

Denton uttryckte blandade känslor för The Daily Moth och sa: ”Jag känner mig nervös, men också exalterad över möjligheten att visa vår dövskola och hur dövskolor generellt ser ut.” Han betonade sin förvåning när Queer Eye kontaktade honom och framhöll att han inte ser sig själv som en ’hjälte’ utan som en vanlig person som brinner för att arbeta med små dövskolor som Louisiana dövskolan.

Dessutom hyllas Karamo, en av stjärnorna i ”Queer Eye”, av döva för sitt engagemang för att lägga till undertexter i videor och lära sig grunderna i teckenspråk.

En annan deltagare med hörselnedsättning, Daisy Kent, kommer att vara med i den 28:e säsongen av amerikanska ”The Bachelor”. Daisy, som identifierar sig som hörselskadad, fick ett cochleaimplantat efter att ha förlorat hörseln vid 15 års ålder och diagnostiserats med Ménières sjukdom vid 17 års ålder. Vid 21 års ålder fick hon borrelia, vilket anses vara den största orsaken till hennes hörselnedsättning. Daisy kommer att vara en av huvudkaraktärerna i ”The Bachelor”, som sänds på den amerikanska ABC-kanalen från och med måndag den 22 januari.

Källa: The Daily Moth

Granskning: Jos de Winde

Översatt av Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *