Döva Jonny Dufvenberg fast i Bulgarien efter flygstrul

Foto: Privat

Natten mot tisdag strandsattes hundratals svenskar i Bulgarien. De flög från Phuket i Thailand och mellanlandade i Bulgarien för att tanka planet. Sedan kom de aldrig vidare då man vid en inspektion av planet upptäckte ett trasigt hjul.

Bland de 384 resenärerna finns döva Jonny Dufvenberg från Örebro. Jonny har varit på en två veckors semester i Phuket i Thailand och var på väg hem, han reser ensam och är ensam döv i sällskapet. Planet mellanlandade i Varna i Bulgarien för att tanka och sedan gjorde piloten sin sedvanliga inspektionsrunda. Teckenrapport har pratat med Jonny som sitter på ett hotellrum i Bulgarien.

Jonny berättar att det var vid den sedvanliga inspektionsrundan som piloten upptäckte att det ena hjulet var defekt. Piloten meddelade resenärerna att de behövde slussas ut till hotell i väntan på att ett nytt hjul ska komma. Informationen fick Jonny via en mobilapp som direktöversätter tal samt från flygvärdinnan och från sina två stolsgrannar.

Det hotell Jonny placerades på ligger i Dibritj ungefär en timmes bussresa från Varna. På hotellet har de fått veta att hemresan beräknas ske under tisdag kväll. Anledningen till att hemresan försenas så kraftigt är för att det inte fanns reservhjul på plats i Varna, så ett nytt hjul samt tekniker är på väg från Köpenhamn.

Planet är ett Vingplan och Vings kommunikationschef Claes Pellvik har meddelat att ett nytt hjul och tekniker ska flygas från Köpenhamn till Bulgarien. All informationen från Ving får Jonny och de andra resenärerna via sms. Dock upplever Jonny viss begränsning när han vill ringa. Dels för att Vings kundtjänst enbart har öppet på dagtid men främst för att Bildtelefoni.net inte kan förmedla samtal på engelska.

Prognosen säger att de får flyga hem till Sverige på tisdag kväll kl 18.15 svensk tid.

Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

www.teckenrapport.se

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *