Döva Jodie uttagen i brittiska rugbylandslaget för hörande

Foto: Adobe stock

Teckenrapport har tidigare berättat om rugbyspelaren Jodie Ounsley som blev den första döva gladiatorn. Nu har den 23-åriga Jodie blivit uttagen till det brittiska rugbylandslaget för hörande. Det är ett landslag som siktar mot OS i Paris 2024 i sommar.

Jodie ser sin dövhet som en utmaning som gjort henne mer motståndskraftig, fokuserad och kreativ i sitt sportutövande. Eftersom Jodie använder hörapparater avråddes hon som barn att utöva kontaktsporter, något hon trotsade när hon blev brittisk mästare i brasiliansk jiu-jitsu.

Jodie blev den första döva kvinnliga rugbyspelaren att spela för ett seniorlag i England på klubbnivå och senare representerade hon både England och Storbritannien i sjumannarugby. Att bli en del av Englands sjumannalandslag var en milstolpe för Jodie.

Med en plats säkrad för Storbritanniens damlag i rugby till OS i Paris 2024, hoppas Jodie på att bli utvald till OS och därmed skriva mer historia. Inte nog med det, Jodie siktar också på en plats i landslaget för 15-mannarugby.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *