Döv anställd anklagar McDonald’s

Foto: Adobe stock

Döva Azhar Zubair från Houston, USA, hävdar att han avskedades från McDonald’s på felaktiga grunder. Azhar påstår att han nyligen blivit slagen i ansiktet av en kollega. Slaget kom efter att Azhar försökt stoppa kollegan från att flytta varor utan att först ha kontrollerat inventeringen, trots att Azhars avsikt var att ingripa blev han avskedad.

Azhar hade arbetat där i över 30 år och anledningen till avskedningen sägs vara att Azhar har knuffat kollegan. The Daily Moth rapporterar att Azhar, med hjälp av sin fru, gett en skriftlig förklaring över situationen till McDonald’s chefer och personalavdelning. Trots detta blev Azhar avskedad, utan förvarning eller möjlighet till teckenspråkstolk. Avskedningen fick Azhar veta om först när han kom till arbetsplatsen från sin hörselskadade kollega.

McDonald’s anklagas nu för brister i avskedningsprocessen, bland annat för att de inte ordnat en teckenspråkstolk så att Azhar kunde ge sin version av händelsen. Azhar misstänker att hans dövhet kan ha påverkat beslutet och säger att han aldrig använde våld när han ingrep mot kollegan, samt att det finns bildbevis i övervakningskamerorna.

Azhar och hans fru har nu kontaktat det nationella dövförbundet (NAD) för att få stöd och överväger att ta hjälp av advokater i fallet. Trots att det fanns övervakningskameror på platsen för incidenten har Azhar ännu inte fått tillgång till videobevisen. Det har kommit till Azhars kännedom att kollegan också blivit avskedad. McDonald’s har inte kommenterat situationen.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *