Döva läraren Dana Miles utsedd till Årets Lärare 2023

Foto: Privat

Dana Miles har utsetts till årets lärare i delstaten Washington, USA 2023. Dana är lärare i engelska vid Washington State School for the Deaf and Hard of Hearing i USA, där hon undervisat i sex år. Miles är själv döv och undervisar i tvåspråkig språkkonst vid skolan. Vid skolan förbereder hon sina elever för övergången till vuxenlivet.

I undervisningen i tvåspråkig språkkonst kombinerar Dana engelska och amerikanskt teckenspråk. Hon skapar praktiska scenarier för eleverna, som att använda kollektivtrafik och hitta bostad, och tillämpar på så sätt lärandet på elevernas vardag. Genom sitt arbete i skolans arbetslivserfarenhetsprogram stöder Dana eleverna i att utveckla färdigheter för livet efter gymnasiet. Dana säger att hon brinner för att hjälpa eleverna att utveckla självförsvarskunskaper, och hon ser sitt arbete som ett sätt att gynna alla elever, oavsett bakgrund.

Chris Reykdal, inspektör för allmän undervisning, hyllar Dana för hennes arbete. Dana beskriver utnämningen som Årets lärare som en fantastisk resa. Kollegor och skolledningen är stolta över hennes prestationer och hennes engagemang för det döva samhället. Dana ser fram emot att fortsätta inspirera och stödja sina elever samt det döva samhället på olika sätt.

Som en extra ära fick Dana resa till Houston för att se Washingtons footballag Huskies spela i College Football National Championship. En resa som slöt en cirkel för Dana som tidigare såg Huskies vinna sin sista nationella titel 1991.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *