Dövskola i Bristol flyttar till nya anpassade lokaler

Foto: Adobe stock

Grundskolan Elmfield School for Deaf Children i Bristol, England har nyligen flyttat till nya lokaler som byggts med fokus på inkludering.

Skolan, som idag har 48 elever, har genom flytten förbättrat sina faciliteter och skapat en ny atmosfär. Bland annat har de byggt ett rum med speciell akustik, små pausutrymmen i skolmiljön samt två sensoriska rum och ett bibliotek med öppen planlösning. Dessutom har skolan byggt ett rum med en green screen för att göra inspelningar. Skolans klassrum är anpassade för sex elever per rum, vilket är enligt skolans önskemål för att ha en optimal undervisning för eleverna.

Rektor Kate Persuad berättar till BBC News att varje detalj har tänkts igenom under bygget, samt att skolan i och med inflyttningen till de nya lokalerna också delar lokal med en annan grundskola för hörande barn. Något som Kate menar gynnar möjligheten för integration där döva och hörande barn kan lära av varandra. Den nya skolan har mötts av positiva reaktioner från såväl elever som personal.

Kate hoppas att skolans förbättringar ska påverka andra att göra likadant för specialpedagogisk utbildning till döva barn.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *