Flygplats i Sarajevo tillgängliggör resandet för döva

Foto: Adobe stock

Den internationella flygplatsen i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina, deltar i ett EU-projekt som heter Danova Next. Projektet ska förbättra tillgängligheten i transporter för personer med funktionshinder i Donauregionen. Förbättringarna görs genom att skapa digitala reseinformationstjänster i ett kommunikationsnätverk mellan flygplatser, hamnar och lokaltrafiken.

EU-projektet sammanför 16 partners i Donauregionen som tillsammans ska tillgängliggöra resorna för personer med funktionshinder, däribland döva. Bland partnerna finns flygplatserna i de närliggande länderna Ungern, Montenegro, Moldavien och Slovenien. Dessutom ingår en del föreningar och förbund, som Rumäniens dövförening samt Österrikes förbund för blinda och synskadade.

Investeringarna vid Sarajevos internationella flygplats kostar 165 000 Euro. Investeringen innebär, förutom att skapa digitala reseinformationstjänster, även att utbilda personal och anpassa befintliga system.

När Danova Next-projektet närmar sig sitt avslut i juni 2026 finns det en förhoppning att Sarajevos internationella flygplats tar ett steg mot ett mer inkluderande resande världen över.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *