Dramatik när Sverige säkrar semifinalplats i Futsal VM

Igår spelade Sverige kvartsfinal mot hemmanationen Brasilien och det blev en riktig rysare. Resultatet stod inte klart förrän i sista sekund. Det var Sverige som tog ledningen i matchen genom Rekar Essa, som var tillbaka efter sin avstängning. Men Brasilien svarade snabbt med en kvittering några minuter före halvtidsvilan och ställningen stod 1-1 vid paus.

I andra halvlek tog Brasilien ledningen och de hade starkt stöd från hemmafansen på läktaren. När bara sju minuter återstod av ordinarie speltid spelade Sverige jokerspel med Alexander Neverland som joker. Ett lyckat drag då Rekar Essa kvitterade när det bara var ett par minuter kvar.

Vid full tid var därmed ställningen 2-2 och matchen fick gå till förlängning med 2×5 minuter. Alexander Neverland gjorde mål från mitten under den första halvleken. Under den andra halvleken spelade Brasilien jokerspel och lyckades lobba en boll över Sveriges målvakt John Novak. Matchen var återigen kvitterad och ställningen 3-3, och det diskuterades om att matchen skulle behöva avgöras genom straffar.

Men Sverige ville annat. Med bara 28 sekunder kvar, passade Rekar Essa till Adam Neverland som sköt in bollen i öppet mål och vinsten var ett faktum! Segern innebär att Sverige nu är klara för semifinal, för fjärde gången i rad i ett mästerskap. Motståndet blir Japan och matchen spelas på fredag kl 21:00 svensk tid.

Den andra semifinalen spelas mellan Iran och Thailand på fredag kl 18:45 svensk tid.