Vandrade genom Sahara för att tillhandahålla signalhundar till döva

Foto: Caroline Jefferson – JustGiving

Caroline Jefferson, en 53-årig döv kvinna från Storbritannien, vandrade i oktober Saharan Ultra Challenge för att stödja döva människors liv. Loppet är ett dubbelt maraton, det vill säga nästan 10 mil som sträckte sig genom Draa-dalen och genom Saharaöknen i Marocko. Med en passion för vandring och idrott har Caroline utvecklats till en atlet de senaste 20 åren. Hon tränar genom att vandra ungefär tre mil om dagen samt styrketräna och cirkelträna.

Caroline säger att hon är lite knäpp och gillar utmaningar. Engagemanget kommer av viljan att utmana sig själv och samla in medel för att hjälpa andra med hörselnedsättningar. Hon ville göra något riktigt tufft, något som pushade henne utanför sin komfortzon för att få folk att skänka pengar.

Genom att genomföra ultramaratonet i Saharaöknen, samlade Caroline motsvarande över 26 000 svenska kr till förmån för Hearing Dogs for Deaf People, en organisation som stöder personer med hörselnedsättning genom att tillhandahålla signalhundar. Som en före detta användare av två signalhundar, Lizzie och Sable, har Caroline en förståelse för hundarnas betydelse. Hundarna gav både ljudvarningar och visuella signaler till henne.

Caroline ser tillbaka på sitt senaste äventyr med glädje och berättar om den kraftiga hettan i Sahara, det emotionella ögonblicket när mållinjen närmade sig, och den magiska synen av kamelhjorden i morgonsolens ljus. Hon ser fram emot nya utmaningar för att fortsätta utmana sig själv och stödja andra med liknande behov.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *