En man i Kina låtsades vara döv i 20 år

Foto: Adobe Stock

En 56-årig kinesisk man, kallad Xiao, har gripits efter att ha undgått rättvisan i 20 år genom att låtsas vara döv. Xiao har varit på flykt sedan 2004 då han anklagades för att ha dödat sin granne i ett våldsamt gräl.

Xiao är idag 56 år och har levt isolerad i bergen i Fuijanprovinsen i sydöstra Kina där han låtsats vara döv sedan händelsen. Det var den 22 maj 2004 som Xiao hamnade i en våldsam dispyt med sin granne. Grälet eskalerade varpå Xiao slog sin granne till döds med en spade. Medveten om de allvarliga rättsliga konsekvenserna flydde Xiao från platsen, lämnande sin fru och deras då 11-årige son.

I tjugo år gömde han sig och klarade sig undan genom att enbart kommunicera med gester. Han avslöjade aldrig sin sanna identitet och undvek all kontakt med sin familj. På så sätt lyckades han hålla sig från polisen i alla år. Fram tills nyligen då han till slut greps. Enligt uppgifter från China Daily erkände Xiao omedelbart sin identitet när han konfronterades av polisen.

Efter gripandet har Xiao återvänt till platsen för sitt slagsmål med grannen och beskrivit för polisen vad som hände den dagen. Han är nu häktad och kommer att åtalas för mordet hon genomförde för tjugo år sedan.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

www.teckenrapport.se

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *