Föräldrar till döv flicka gripna för mord i Indien

Foto: Elements Envato

Teckenrapport har tidigare berättat att två personer tänt eld på en 11-årig flicka i Indien. Nu har det uppdagats att det var flickans egna familjemedlemmar som dödade henne genom förgiftning. Föräldrarna och morbrodern greps för mordet då det visat sig att de konspirerat en historia om att flickan dött av sina brännskador. Den nya informationen har föranlett att samhället krävt rättvisa för flickan.

Utredningen kring mordet av den 11-åriga döva Dimple Meena i maj avslöjade nya detaljer i lördags när polisen i Hindaun City berättade att det var flickans egna familjemedlemmar som dödade henne. Utredningen visade att Dimple inte dog av sina brännskador utan av förgiftning. Flickans far Karan Singh, mor Kamlesh och morbror Rajesh greps efter att polisen avslöjat att de hade gett Dimple gift medan hon vårdades på sjukhuset i Jaipur. Enligt polisen hade flickan först försökt sätta eld på sig själv efter ett gräl med sin mamma, men mamman dolde bensinflaskan och informationen för polisen. Familjen försökte sedan skylla på en annan person genom att tvinga flickan att inta gift.

Detta avslöjande har chockat och upprört samhället, som nu kräver rättvisa för Dimple. Aktivister och förespråkare för stamfolkets rättigheter ifrågasätter polisens version och misstänker att de har fel. Aktivisten Hansraj Meena har krävt en utredning av CBI (Central Bureau of Investigation), medan medlemmar av Bharat Adivasi Party har ställt flera frågor som de anser förblivit obesvarade.

Lokalsamhället och aktivister kräver nu en djupare och mer opartisk utredning för att säkerställa att rättvisa skipas för Dimple. Medan polisutredningen fortsätter, ökar pressen på att få klarhet i vad som egentligen hände och att de ansvariga ställs till svars.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *