Gallaudet University tillbakavisar missvisande rapportering om brottsstatistik

Foto: Gallaudet University

Gallaudet University i Washington, D.C., har reagerat starkt på en nyligen publicerad artikel som de beskriver som vilseledande och oansvarig. Enligt universitetet ger artikeln en felaktig bild av brottsstatistiken på deras campus.

Teckenrapport har tidigare berättat om en studie som har utsett Gallaudet University till USA:s farligaste campus. Gallaudet Universitys operativchef, Dominic Lacy, svarade snabbt via Gallaudet Universitys hemsida att statistiken i denna studie är missvisande.

Enligt den federala lagen ”Jeanne Clery Act” är alla högskolor och universitet, inklusive Gallaudet University, skyldiga att rapportera brottsdata på campus, stödja våldsoffer och offentligt redogöra för de policyer och procedurer som införts för att förbättra säkerheten. Gallaudet University tar denna skyldighet på stort allvar och publicerar årligen en noggrann och transparent rapport om säkerhets- och brandincidenter. Universitetet arbetar aktivt för att skapa ett klimat där studenter uppmuntras att rapportera incidenter. Universitetet är övertygat om att deras rapportering är minst lika noggrann som andra högskolor och universitet, och att deras svar på incidenter är både snabbt och effektivt.

Dominic avslutade med att säga att det viktigaste för dom är att säkerställa en trygg och välkomnande upplevelse för deras studenter, fakultet, personal, alumner och besökare på deras vackra campus och att de kommer fortsätta att prioritera detta.

På Gallaudet Universitys hemsida kan man läsa Dominics inlägg på engelska och se det på ASL (amerikanskt teckenspråk). På samma sida finns även universitetets senaste årliga säkerhets- och brandincidentrapport tillgänglig för alla.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *