Gallaudet University utses till USA:s farligaste campus

Foto: Gallaudet University

En ny studie har utsett Gallaudet University, ett universitet för döva och hörselskadade i Washington D.C, till det farligaste campuset i Amerika. Studien utfördes av Parrish Law Firm. Studien är baserad på data från Campus Safety som visade att Gallaudet toppar listan med en skrämmande siffra, 1 110 incidenter per 1 000 studenter.

Data som analyserades täckte en period från 2018 till 2022 och fokuserade på incidentrapporter som berör kvinnovåld, hatbrott och kriminella handlingar.

För att möjliggöra jämförelser mellan olika campus oberoende av storlek, omvandlades rådata till antalet incidenter per 1 000 studenter. Rankningen baserades sedan på det högsta totala antalet incidenter per 1 000 studenter, vilket placerade Gallaudet University på toppen av listan med 1110 incidenter. Tvåan, Hobart and William Smith Colleges, hade 820 incidenter och trean, Chowan University, hade 764 incidenter.

Bland de 1 110 incidenterna som rapporterades vid Gallaudets campus var 282 brott relaterat till kvinnovåld, vilket inkluderar allvarliga brott som våld i hemmet och förföljelse. Universitetet rapporterade även 30 hatbrott, skadegörelse, rån och sexbrott.

Jim Parrish, grundare och advokat vid Parrish Law Firm, uttryckte sin förvåning över de höga nivåerna av brott på amerikanska campus, särskilt våldsbrott. Han betonade att studenternas säkerhet borde vara en prioritet för akademiska institutioner och att studiens resultat påvisar behovet av mer effektiva åtgärder för att minska brottsligheten på campus.

PÅ Gallaudets säkerhetsida finns det tips på vad studenterna kan göra för att undvika brott. Några av dessa tips är aldrig gå ensam på kvällar, se till att någon vet var du är samt vilka ställen du bör undvika.

Denna oroande statistik kring brottslighet på campus, och i synnerhet den högsta nivån av incidenter vid Gallaudet University, visar på ett stort problem som kräver omedelbar uppmärksamhet och handling. Utbildningsinstitutioner har ett ansvar att skapa en säker och trygg miljö för sina studenter och det är tydligt att nuvarande åtgärder kanske inte är tillräckliga. Det är därför nödvändigt med en omfattande genomgång och förstärkning av säkerhetsåtgärder för att garantera studenternas välbefinnande.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *