Hon startar en namninsamling för att få skrivtolk till sin utbildning

Foto: Linnea Nyman / Mittskifte

Linnéa Nyman är antagen till Högskolan Västs kandidatprogram i 3D Animation och Visualisering men står nu inför utmaningar då hon har fått avslag på fysiska skrivtolkar till sin utbildning. Detta beslut gjordes utan någon giltig förklaring, enligt henne, och har nu hindrat henne möjligheten att studera på lika villkor som andra studenter.

Linnéa har nu beslutat att ta initiativ till en namninsamling för att säkerställa tillgången till skrivtolkar inför höstterminen 2024. Hon säger att tillgång till utbildningstolkar avgörande för att kunna bedriva sina studier på högskolenivå.

”Mina målsättningar inkluderar att genomgå personlig utveckling, engagera mig i film & animationsproduktion och bidra till utvecklingen av hjälpmedel för en bred målgrupp med olika former av hörselvariationer,” skriver hon i sin namninsamlingssida.

Den insamlade namnunderskrifternas syfte är att påverka beslutsfattare såsom Diskrimineringsombudsmannen, Universitetskanslersämbetet och Universitet & Högskolerådet.

Linnéa hoppas att denna insamling kommer att driva förändring för en ökad tillgänglighet inom utbildningssystemet, inte bara för henne själv utan även för andra studenter som står inför liknande hinder.

Högskolan Väst har ännu inte kommenterat ärendet.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *