WFDB publicerar en global rapport om äldre med dövblindhet

Foto: WFDB

Världsförbundet för dövblinda (WFDB) har just släppt sin första globala rapport som fokuserar på äldre personer med dövblindhet. Rapporten är tillgänglig i flera lättillgängliga format och kastar ljus över de utmaningar och möjligheter som äldre med dövblindhet möter i samhället.

WFDB har samlat in data, gjort återkoppling och fått fram ett resultat som belyser äldres situation med dövblindhet. Rapporten identifierar inte bara de mest förekommande hindren utan presenterar också god praxis och värdefulla rekommendationer för att förbättra livskvaliteten för äldre med dövblindhet.

”Denna rapport är inte bara ett dokument, utan ett verktyg för påverkan”, säger en representant från WFDB. ”Vi strävar efter att främja samarbete och partnerskap för att säkerställa äldres rättigheter och inkludering i samhället.”

Rapporten är ett resultat av en sammanställning av insamlad information från SHAPES-projektet kombinerat med befintlig forskning och litteratur. Den är avsiktligt utformad för att överleva projektets slut och fortsätta vara till nytta för olika intressenter. SHAPES är en förkortning på engelska som i översättning till svenska blir ”Smart och hälsosamt åldrande genom att människor engagerar sig i stödjande system”. SHAPES-projektet handlar om att omfatta behoven och förväntningarna hos äldre vuxna, en befolkningsgrupp som enligt FN växer i genomsnitt med 3% per år.

Enligt WFDB är denna rapport avsedd att fungera som en vägledning för medlemmar och allierade, men också som en informationskälla för att främja inkluderingen av äldre personer med dövblindhet.

Rapporten i dess olika versioner finns tillgänglig här:
https://wfdb.eu/wfdb-global-report-on-older-people-with-deafblindness/

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *