Ausra och Patrik i SVT:s Husdrömmar

Foto: Privat

Ausra och Patrik Drivstedt syns i SVT:s serie Husdrömmar den 25 mars. Ausra är döv och Patrik hörselskadad och de flyttade från Malmö till Värmdö i Stockholm för att bygga ett helt nytt hus i Feng Shui-anda. Programledarna Anne Lundberg och Gert Wingårdh följer deras bygge.

I programmet Husdrömmars nionde avsnitt följer programledarna paret Ausras och Patriks husbygge. Det är ett husbygge som pågått i två och ett halvt år, som nu sammanfattas i ett timslångt program. I programmet berättar paret bland annat hur de valde var huset ska stå på tomten efter currylinjer enligt Feng Shui. Tillsammans med en arkitekt och en Feng Shui-konsulten processades en ritning fram som senare ledde till ett bygglov.

Feng shui grundar sig på en kinesisk vishetslära med tusenåriga anor, som handlar om energins rörelse och hur den påverkar livet på jorden. Feng shui betyder vind och vatten och symboliserar utrymmet mellan himmel och jord där vi människor lever.

Inspelningarna pågick från juni 2022 fram till och med februari i år. Paret berättar att programledarna Anne och Gert under perioden lärde sig lite teckenspråk, samt att en av kameramännen kunde lite teckenspråk.

Hela bygget kan följas på parets Instagram-konto,@villa_drivstedt.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *