Indiens första barnhem för föräldralösa döva flickor invigt

Foto: Adobe stock

Staden Indore i Indien har invigt det första barnhemmet för föräldralösa döva flickor. Samtidigt inrättade samma organisation så kallade ”smarta klasser” med modern teknik, för att stötta flickornas utbildning.

Under ledning av Nirmala Bhuriya, minister för kvinnor och barnutveckling, har organisationen Indore öppnat dörrarna till ett hem för föräldralösa döva flickor. Initiativet drivs av Anand Service Society vid Limbodagari Aurobindo Hospital. På barnhemmet erbjuds flickorna utbildning i smarta klasser, det vill säga i klassrum som är utrustade med modern teknik. Syftet med dessa klasser är att förbättra den pedagogiska upplevelsen för flickorna och ge dem de verktyg de behöver för att utvecklas i sina studier.

Vid invigningsevenemanget gav Nirmala en stor donation motsvarande nästan 4 miljoner svenska kronor. Denna donation kommer att gynna hundratals flickor och pojkar som kan få ekonomiskt stöd för deras utbildning under nio månader.

Organisationen hoppas att andra följer efter dem, så att varje barn har möjlighet att växa och lyckas oavsett bakgrund eller funktionshinder.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *