Italiensk graviditetsvård tillgängliggörs för döva

Foto: Adobe stock

Mangiagalli kliniken i Milano, Italien driver ett projekt för att göra graviditetsvården mer tillgänglig genom att erbjuda teckenspråkstolkar för döva gravida kvinnor. Detta projekt innebär att tolkar erbjuds under hela graviditeten, förlossningen och tiden efter förlossningen. Under varje steg av graviditetsresan har döva kvinnor tillgång till teckenspråkstolkar för att underlätta kommunikationen med sjukvårdspersonalen.

Projektet är en del av sjukhusets engagemang för att lyssna och svara på behoven av alla kvinnor som söker vård. Initiativet med att erbjuda teckenspråkstolkar har sjukhuset utvecklat tillsammans med Italienska dövförbundet som stöttar projektet. Poliklinikens (motsvarande barnmorskemottagningens) generaldirektör Matteo Stocco berättar till tidningen Il Giorno att projektet är ett nödvändigt bidrag för humaniseringen av vården. Genom ett öppet och inkluderande sjukhus menar Matteo att döva kvinnor nu kan bli delaktiga i alla aspekter utan språkliga eller kulturella hinder.

Laura Chiappa, medicinsk chef för polikliniken, poängterar vikten av att göra vård tillgänglig för alla kvinnor, oavsett bakgrund eller språkfärdighet. I sin tur, menar Laura, leder det till en lägre risk för kvinnorna i fråga under graviditeten, förlossningen och tiden efter förlossningen.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *