Mehdi Maleks andra SM guld i vattenpolo

Herrfinalen i svenska mästerskapet i vattenpolo genomfördes den 4 maj i Eriksdalsbadet i Stockholm och det blev en riktig nagelbitare. Inför den avgörande matchen mellan Stockholmspolisen, SPIF och Järfälla förväntades ett jämnt resultat. Förra året vann SPIF med den döva målvakten Mehdi Malek, som nu värvats till konkurrenten Järfälla.

I höstas valde Mehdi att byta klubb för att utveckla sig ytterligare och få utvecklas med nya lagkamrater. Mehdi värvades till Järfälla som nu ställdes i final mot just SPIF. I år vann Järfälla SM guldet och Mehdi tog därmed sitt andra SM guld.

Under den första perioden var målskörden blygsam, med endast ett mål då Järfälla tog ledningen mot SPIF, med 1-0. En intensiv och fysisk match utvecklades, där Järfälla ledde med 4-2 halvvägs in i matchen. Trots en hård kamp från SPIF svängde matchen fram och tillbaka. När den fjärde och sista perioden inleddes stod det 6-5 till Järfälla. SPIF kämpade envist, men den sista perioden blev mållös. Järfälla säkrade därmed segern och avslutade säsongen med dubbla SM-guld efter två imponerande prestationer då damerna också vann sin final mot SPIF.