Nigeriansk riksdagsman utser döv assistent till sitt kontor

Foto: Adobe stock

Ogun State House of Assembly, fungerar som en riksdag i staten Ogun i Nigeria. Deras minoritetsledare heter Lukman Olalekan Adeleye och han har nyligen utsett döve Adisa Isiaka till sin assistent på sitt kontor. Genom att utse Adisa till sin assistent vill Lukman uppmärksamma och stödja behoven hos personer med funktionsnedsättningar samt främja deras deltagande och värdighet i samhället.

Lukman betonade vikten av att skydda och inkludera fysiskt handikappade individer i samhället och är övertygad om att utnämningen av Adisa kommer att uppmuntra till ökad medvetenhet och deltagande kring behoven och rättigheterna hos personer med funktionsnedsättningar.

Adisa inledde sitt uppdrag som assistent den 1 maj och uppdraget kommer att upphöra per automatik när mandatperioden löper ut i juni 2027.

Lukmans handling är ett exempel på ett politiskt ledarskap som stödjer alla medborgares rättigheter och deltagande. Handlingen har hyllats som ett steg mot ökad inkludering och medvetenhet om funktionshinder i samhället.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *