Ny dövskola i Arkansas, USA

Foto: Adobe stock

Arkansas i USA ska bygga en ny dövskola. Idag ligger en dövskola och en skola för blinda och synskadade på ett och samma campus i Arkansas. Båda dessa skolor är för nedgångna för att repareras. Den 14 februari utlovade Arkansas guvernör Sarah Huckabee Sanders vid en presskonferens att de ska bygga två nya skolor på samma ställe som de nuvarande skolorna ligger på.

Idag finns 102 elever vid Arkansas dövskola och 67 elever vid skolan för blinda och synskadade. Sarah har tidigare besökt skolorna och sett de utmaningar som elever och personal står inför. Sarah beklagar sig för nyhetssidan The Arkansas Advocate och erkänner att delstaten Arkansas allt för länge misslyckats med att se till att dessa elever får en högkvalitativ utbildning. Detta har lett till att man nu beslutat att bygga helt nya skolor byggs är för att de nuvarande är för sönderfallna och därmed innebär ett säkerhetsproblem.

I en undersökning som Sarah fått ta del av, identifierades tre huvudprioriteringar inför bygget. Dels att man behåller campus på sin nuvarande plats, dels att man erbjuder fler resurser för eleverna och dels att man tar itu med de kritiska säkerhetsproblemen som eleverna nu står inför. Härnäst ska finansieringen och konstruktionen diskuteras för att så snabbt som möjligt kunna sätta igång bygget. Sarah har lovat att campusens historiska karaktär kommer att skyddas.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *