Professorer vid Gallaudet universitet är underbetalda

Foto: Gallaudet University

En extern expert har gjort en analys av professorernas löner vid Gallaudet universitet i USA. Experten heter Dr. Howard Bunsis och han har konstaterat att löneökningen för administratörer är avsevärt mycket högre än för professorer.

På begäran av AAUP, American Association of University Professors (en rikstäckande organisation för universitetsprofessorer) har Dr. Howard Bunsis analyserat lönenivåerna och utvecklingarna på Gallaudet universitet samt jämfört dem med andra närliggande universitet. I analysen konstaterar Howard att Gallaudets professorers löner i genomsnitt är 20% lägre jämfört med andra närliggande universitet, medan administratörernas löner i genomsnitt är högre än vid andra närliggande universitet.

Den lokala AAUP avdelningens ordförande Derek Braun har berättat för Daily Moth att de beräknar att det skulle kosta Gallaudet knappt fem miljoner amerikanska dollar extra för att professorernas löner ska jämställas med de andra universitetens nivåer. Pengar som Derek menar att Gallaudet faktiskt har. Derek får medhåll från Howard som i ett mejl till Daily Moth berättar att Gallaudet rapporterat att de år 2022 hade över 200 miljoner amerikanska dollar i tillgångar.

Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *