SM i discgolf för döva

Uppsala idrottsförening, IK Adils var värd för årets svenska mästerskap i discgolf för döva, som ägde rum under helgen den 9-10 september. Under tävlingen utmanades spelarna av de tuffa banorna och de många myggen. Deltagarna fick kämpa med att hålla fokus trots de ihärdiga insekterna.

Totalt var det 32 anmälda som tävlade under helgen. Under lördagen spelades två rundor. Tävlingen var jämn där flera deltagare hade samma antal kast. Inför söndagens finalrunda bestod finalgruppen av Victor Jannerlid-Söderberg, Lukas Frisälv-Jurka, Viggo Hellöre och Martin Johansson. I master-gruppen blev det jämnt mellan Andreas Nyberg och Sergejs Vorobjovs.

Finalen i söndags var lika spännande som förväntat, och det blev en hård kamp om SM-titeln. Victor tog hem segern med ett resultat på +8. Lukas tog andraplatsen med +12 och Martin kom på tredje plats med +17. Sergejs vann i master-gruppen med +24, Andreas kom tvåa med +25, trea kom Pär Wiklund med +38.

På damsidan blev det ingen tävling på grund av för få anmälda.