Sofie uppmärksammar palestiniernas situation

Foto: Teckenrapport

Teckenrapport har uppmärksammat att det är flera döva i Sverige som idogt jobbar för att uppmärksamma kriget i Gaza genom teckenspråkig information och kunskapsspridning. Vi har träffat en av dem, Sofie Hedlund.

Sofie och hennes vänner delar olika inlägg och deltar på olika events i ämnet. Hur blev Sofie så engagerad och varför är hon det? Sofie berättar om hur hon inte kan sova om nätterna på grund av folkmordet i Gaza. Hon anser att det definitivt var fel av Hamas att attackera Israel den 7:e oktober ifjol men betonar att även krig har lagar. Hon anser att det Israel gör idag är inte ett självförsvar som dom påstår. Utan att det är en etnisk utrotning som pågår då Israel inte följer dagens krigslagar då de bombar och mördar civila inklusive barn.

Sofie berättar även om instagramkontot Accesspalestine där man på internationella tecken försöker informera om situationen i Gaza och på västbanken. På detta sätt har alla tillgång till realinformation på teckenspråk i hela världen kring det som händer i Gaza.

Sofie och hennes vänner har vid flera tillfällen demonstrerat för att få svenska politiker engagera sig mer i folkmordet som pågår i Gaza.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

www.teckenrapport.se

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *