Sverige till kvartsfinal i Futsal-VM

I grundspelet har Sverige vunnit alla sina matcher där en av matcherna blev walkover till Sverige. Sverige slutade därmed etta i sin grupp i grundspelet.

Sverige fick möta Paraguay i sin premiärmatch vid Futsal-VM i Brasilien den 10 november. Trots Paraguays defensiva inställning missade Sverige flera chanser i första halvleken på grund av premiärnerver. Sverige kunde dock avsluta halvleken med en 3–1 ledning. I den andra halvleken återfann laget sin rytm och säkrade segern med 9–1. Sex olika målskyttar utmärkte sig där Amadeus Lantz, Elias Rangsjö och Rekar Essa gjorde två mål var.

Två dagar senare fick Sverige spela mot Tjeckien utan två nyckelspelare, Alexander Neverland och den avstängda Rekar. Premiärnerverna hade lagt sig och efter bara tio minuter ledde Sverige med 3–0. Första halvleken avslutades med en 4–1 ledning och matchen slutade sedan med 6–1. Gor Sargisyan och Elias Tebibel var de som gjorde två mål var.

Nu inväntar en kvartsfinal för Sverige som får möta Brasilien den 15 november kl. 14.15 svensk tid. En spännande fortsättning väntar i den prestigefyllda turneringen.