Tolk hamnade mitt i ett angrepp under en valkampanj

Under de federala delstatsvalen i Bayern, Tyskland, var spänningarna höga när en 44-åring kastade en sten mot politiker som propagerade för Tysklands gröna parti Die Grünen. Bland dem som hoppades bli valda fanns Julia Probst, landets första döva kommunalpolitiker.

Incidenten ägde rum när två parlamentariska ledare för Die Grünen i Bayerns delstatsparlament, Ludwig Hartmann och Katharina Schulze, var på scenen. En 44-årig man kastade en sten i deras riktning strax efter klockan 19.00. Probst skrev på X (tidigare Twitter) att stenen kastades ”en hårsmån förbi min tolks huvud”. Stenkastaren greps omedelbart av polis och säkerhetspersonal, och åtal har väckts, enligt Probst.
Julia Probst är Bayerns första döva kommunfullmäktigeledamot och direktkandidat för Die Grünen i sin delstat. Hon har länge strävat efter att bli politiker, aktivist och manusförfattare. Hon beskrev händelsen som mycket dålig; ”Våld, fysiskt eller verbalt, är inte en lösning!”. Orsaken till attacken var de aggressiva ord och förolämpningar mot Die Grünen som kom från vissa politiker. Julia kräver att de nuvarande regeringspartierna Union och Freie Wähler ”bör be om förlåtelse och dra tillbaka förvärrandet”. Michael Joukov, delstatsparlamentsledamot för Die Grünen, var stridslysten på X: ”Ni kommer inte att få oss att ge upp!” skriver han.
Parlamentledamoten Marcel Emmerich menar att politiken blir allt farligare när glåpord övergår till handling. Ett videoinslag som cirkulerade på internet visade att många människor hade buat och hånat vid evenemanget.
Polisen bekräftade att det var en sten som kastades av en för polisen redan känd man. Mannen som gjorde det motarbetade polisen när de grep honom.
 
Wille Felix Zante (Tyskland)
Översatt av Kenny Åkesson
nyhet@teckenbro.com
image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *