Utlämningsskåp för hörapparater i Örebro

Foto: Region Örebro Län

Audiologiska klinikens hörseltekniska mottagning på Universitetssjukhuset i Örebro har nu utlämningsskåp för hörapparater. En trasig hörapparat kan lämnas in i ett brevinkast och återfås i regel samma dag via utlämningsskåpet.

I Örebro kan alla som har behov att reparera sin hörapparat lämna in den i ett brevinkast på sjukhuset med en beskrivning av vad som behöver lagas. Lämnas hörapparaten in innan klockan 11 fås den normalt tillbaka samma dag om det inte är något allvarligare fel som gör att apparaten behöver skickas vidare.

På klinikens hemsida finns en film som beskriver hur processen går till, från det att man lämnar hörapparaten i brevinkastet till det att man får ett SMS med en sexsiffrig PIN-kod och kan öppna utlämningsskåpet med den lagade hörapparaten. Brevinkastet och utlämningsskåpen är öppna mellan klockan 06:30-20:00 varje dag.

Sedan kliniken lade ut filmen på sina sociala medier, har kommentarerna varit positiva. Användare berättar om hur smidigt det blivit att hämta hörapparaterna och slippa vänta på att de skickas hem med posten, vilket med dagens varannan-dags-utdelning kan fördröja väntetiden ytterligare.

Maria Norberg

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *